Hej,
Igår blev det en snabb köttfärssås till middag. Med smak av kanel, garam masala och chili gav det en fläkt av Indien. Himla gott! Skulle passa bra att ha som fyllning i samsas (indiska piroger).
Grädden kan bytas mot crème fraiche (i vanlig köttfärssås brukar jag ha crème fraiche med smak av paprika och chili).
Är så glad att dagsljuset är tillbaka. Se så mycket snyggare alla bilder blir när man använder naturligt ljus.
Som du ser serverade jag ris till, men spagetti, bulgur eller annat fungerar lika bra.
Till 4 portioner behöver du:
1 gul lök
500 g nötfärs
1 msk olja
0,5 tsk kanel
1 tsk garam masala
2 tsk sambal oelek med vitlök
0,5 dl tomatpuré
1 fondtärning (jag tog grönsaksfond)
2,5 dl vispgrädde
1 dl vatten
salt och peppar
Gör så här:
Skala och hacka löken.
Fräs färsen och löken i oljan i en stekpanna. Blanda ner kryddorna, tomatpurén och fondtärningen.
Tillsätt grädde och vatten, låt puttra ihop i ca 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och en sallad.
En enkel rätt som går snabbt att få fram på bordet!