Det är mycket att fira idag och i helgen. Grattis till alla norrmän, på nationaldagen, först och främst! Sen är det ju Schlagerhelg, och dessutom Pingstafton imorgon. Det är väl klart det ska vara bubbel i glaset då! Rosa passar ju schlagertemat också. Vi ska hem till vänner ikväll, äta middag och kolla på Schlagerfestivalen. Det ska bli riktigt kul faktiskt, för det är inte riktigt min och sambons melodi, men tillsammans med andra blir det ju en rolig grej. Tror jag ska svida om efter jobbet och glida in i en glittrig klänning till middagen. Det hänger något guldigt i garderoben, som dock inte har använts sen innan Mini-me kom till världen, så frågan är just hur det sitter…
Veckans drink får, förutom bubblor och rosa färg som passar schlagertemat, även ge en vink om våren. Många har rabarber i sina trädgårdar, så även jag. Japp, min planta som jag köpte förra året på Rabarberfestivalen klarade vintern och visar växtkraft och vilja. I år ska den planteras ut, i en av odlingslådorna som jag hoppas vi ska göra om. Vi har två stycken men jag vill ha fyra stycken, bygga dem högre och måla dem i en snygg färg. Återkommer till detta projekt under sommaren 🙂
Den här drinken är enkel att göra alkoholfri, det är bara att se till att det mousserande vinet är alkoholfritt.
Klickar ni på bilden kommer ni till receptet, men det står även utskrivet längre ner.
Bild från www.ica.se
Till ett glas Sparkling Rhubarb behöver du:
4 msk konc rabarbersaft
2 msk färskpressad citronjuice
4 dl iskallt (alkoholfritt) mousserande vin
Fyll glas med konc. rabarbersaft och färskpressad citronjuice. Fyll på med det mousserande vinet och servera genast.
Skål och så får vi hoppas att Sverige vinner Schlagertävlingen i år igen!