Det är mycket att fira idag och i helgen. Grattis till alla norrmän, på nationaldagen, först och främst! Sen är det ju Schlagerhelg, och dessutom Pingstafton imorgon. Det är väl klart det ska vara bubbel i glaset då! Rosa passar ju schlagertemat också. Vi ska hem till vänner ikväll, äta middag och kolla på Schlagerfestivalen. Det ska bli riktigt kul faktiskt, för det är inte riktigt min och sambons melodi, men tillsammans med andra blir det ju en rolig grej. Tror jag ska svida om efter jobbet och glida in i en glittrig klänning till middagen. Det hänger något guldigt i garderoben, som dock inte har använts sen innan Mini-me kom till världen, så frågan är just hur det sitter…

Veckans drink får, förutom bubblor och rosa färg som passar schlagertemat, även ge en vink om våren. Många har rabarber i sina trädgårdar, så även jag. Japp, min planta som jag köpte förra året på Rabarberfestivalen klarade vintern och visar växtkraft och vilja. I år ska den planteras ut, i en av odlingslådorna som jag hoppas vi ska göra om. Vi har två stycken men jag vill ha fyra stycken, bygga dem högre och måla dem i en snygg färg. Återkommer till detta projekt under sommaren 🙂

Den här drinken är enkel att göra alkoholfri, det är bara att se till att det mousserande vinet är alkoholfritt.

Klickar ni på bilden kommer ni till receptet, men det står även utskrivet längre ner.

Bubbel rabarber

 

Bild från www.ica.se

Till ett glas Sparkling Rhubarb behöver du:

4 msk konc rabarbersaft
2 msk färskpressad citronjuice
4 dl iskallt (alkoholfritt) mousserande vin

Fyll glas med konc. rabarbersaft och färskpressad citronjuice. Fyll på med det mousserande vinet och servera genast.

Skål och så får vi hoppas att Sverige vinner Schlagertävlingen i år igen!

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Julkalendern 2021 – lucka 10 – Bubbel och blodapelsin

2021-12-11 11:46:10
christine95hotmail-com

18

Banan- och spenatsmoothie

2021-01-26 22:32:57
christine95hotmail-com

18

Julkalendern 2020, lucka 3 – ädelost och päron

2020-12-03 11:11:54
christine95hotmail-com

18

Daim- och kolasemifreddo med blåbär

2020-04-27 17:10:52
christine95hotmail-com

18

Romröra med rödlök och pepparrot

2020-03-26 15:58:23
christine95hotmail-com

18

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273