Kall gröt, kan det vara något?
Jag har prövat att göra en slags havregrynsgröt över natten. Smidigt och enkelt för oss som vill att frukosten ska gå snabbt på vardagarna. Jag äter frukost på jobbet, så det här är perfekt för mig. Det var riktigt gott! Jobbarkompisarna var dock oerhört skeptiska. Tror inte någon av dem kommer rusa ut till köket efter det här inlägget och förbereda frukost 🙂
Jag är inte så förtjust i havregrynsgröt, även om jag försöker då och då. Men det här smakar mer yoghurt.
Jag höll mig riktigt mätt fram till lunchen.
Till 2-3 portioner behöver du:
3 dl havregryn
2 dl yoghurt (jag tog turkisk tjock yoghurt men det går lika bra med mer tunnflytande yoghurt också)
1 dl frysta blåbär
En skvätt mjölk (behövs nog inte om man använder mer rinnig yoghurt)
Några droppar vaniljessens
Rör ihop i en plastbunke, sätt på lock och ställ i kylen över natten.
Vid servering: skopa upp så mycket du vill ha. Strö över hackade nötter och riven kokos. Ringla till sist lite honung över alltihop.
Ät och må bra!