Hej,
Gårdagens middag var en snabb och vegetarisk curryrätt. Palak Paneer heter den. Egentligen ska det vara indisk färskost i den, men den ska man göra dagen innan så att den får vila i kylskåp över natten, och eftersom jag kom på det försent fick det bli tofu istället.
Sambon rynkade på näsan åt tofun, men när den väl var grytan så åt han och tyckte det var gott.
Det här behöver du till 4 portioner:
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
4 cm ingefära
4 gröna chili
2 msk smör
1 1/2 krm garam masala
1 1/2 krm riven muskot
5 dl grädde
1/2 tsk salt
tofu (Blue Dragon har en beige förpackning i gången med asiatisk mat)
1 påse färsk babyspenat (à 70 g)
1/2 kruka koriander
olja
Gör så här:
Skala och skiva lök, vitlök och ingefära. Dela, kärna ur och skiva chilin. Fräs detta i smör utan att det tar färg, ca 5 minuter. Tillsätt garam masala och muskot. Fräs 1 minut.
Häll i grädden och koka på svag värme i 10 minuter. Mixa allt till en slät sås med stavmixer. Smaka av med salt.
Skär tofun i bitar och stek den lätt gyllenbrun i olja.
Grovhacka koriandern. Koka upp såsen. Vänd ner spenat, koriander och tofu. Låt allt bli varmt.
Var inte rädd för mängden grön chili, tar du bort kärnorna ger de mer smak än hetta till maten.
Snåla inte heller med garam masalan, ett krm känns lite. Smaka dig fram istället. Däremot ska du inte ha för mycket muskot i. Men samma sak här, det gäller att smaka sig fram.
Grytan är god och fullt tillräcklig på egen hand. Vi blev väldigt mätta. MEN, ris till vore inte så dumt.